Tag: Welkom in Assen!

Rosita van www.rulesbyrosita.nl Tagde mij op 13 juli al in deze tag… Nu ben ik een poosje druk geweest en natuurlijk 3 weken weg geweest maar, hier is hij dan eindelijk! De Welkom in Assen tag!

Wie ben je en wat is je connectie met Assen?
Ik ben Anouk (het is best raar om me nog voor te stellen in een tag). Assen is nu al bijna 10 jaar mijn woonplaats. Oorspronkelijk kom ik namelijk uit Zwolle, hier kom ik nog regelmatig hoor! Als jij vroeger op de basisschool topografie hebt gehad dan moet je zeker weten waar het ligt maar, voor iedereen die het vergeten is… Assen is de hoofdstad van Drenthe! In de gemeente Assen wonen ongeveer 67.579 mensen.

Wat maakt Assen een fijne (woon)plaats?
Assen is een kleine stad (je kan er op de fiets doorheen) maar, toch heeft het alle voorzieningen waar je maar van kunt dromen. Zo hebben wij een subtropisch zwembad, de TT-baan, een museum, een half leegstaand centrum en natuurlijk verschillende scholen!

Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? En wat irriteert je?
Ik mis denk ik vooral winkels in het centrum. Je kan niet even een dagje shoppen en geen leegstaande winkel tegenkomen. Verder zijn er genoeg scholen maar bieden de scholen bijv. niet de opleiding die ik wil doen. Hierdoor moet ik nu naar Emmen voor mijn opleiding, het was fijn geweest als dat gewoon in Assen kon.

Wat vind je het mooiste gebouw?
Dat is wel een lastige vraag, in Assen hebben we veel oude panden die erg mooi zijn. Ik denk dat ik toch voor de oude ingang van het museum kies. Deze laat de stad wel echt shinen. Hiernaast een kleine foto!

 

Wat vind je de mooiste plek?
De mooiste plek in de gemeente Assen vindt ik de hunebedden. Deze zijn niet in de stad zelf te vinden maar er genoeg omheen. Het laat je toch even verwonderen hoe ze dat vroeger allemaal toch hebben kunnen bouwen.

Wat vind je de lelijkste plek?
De lelijkste plek… Elke stad heeft er wel meer toch? Bij ons zijn op dit moment heel veel plekken aan het verbouwen. Het station is daar 1 van… Dit vind ik nu dus een lelijke plek maar, ik weet ook dat het weer erg mooi gaat worden!

Wat is je favoriete winkel?
Euhm… Ik heb er zoveel! Van Rituals tot de Hema of de Action… Alle winkels die ik nodig ben die zijn hier prima te vinden. Behalve de Primark, dan moet ik naar Zwolle of Groningen.

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Assen, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?
Oew dat is een goeie… Ik zou nog wel eens het boomkroonpad willen bewandelen. Dit is een pad tussen de boomtoppen.

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Assen/de gemeente Assen ontdekken. Wat laat je ze zien?
HUNEBEDDEN! Heel veel hunebedden want, daar staat Drenthe gewoon om bekend!

Ben jij wel eens in Assen geweest? Wat heb jij toen bezocht? Laat het weten in een reactie! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *