Mijn eerste auto!?!

Een poos geleden heb je hier kunnen lezen dat ik mijn rijbewijs heb gehaald. Nu hoort bij een rijbewijs natuurlijk ook een leuk klein autootje! Deze heb ik nu ongeveer een week bij huis staan, wat een geregel! Benieuwd wat je allemaal moet regelen voor je eerste auto? En wat voor een ik heb gekocht? Lees dan zeker verder!

Zelf was ik net een paar dagen terug uit Duitsland toen ik besloot om een auto te kopen met mijn verdiende geld. Het was meer toeval dat ik gelijk die dinsdag al verliefd werd op een advertentie op marktplaats. Ik werd verliefd op een donkerblauwe Suzuki Alto uit 1997. Deze heb ik dan ook gekocht en woensdag stond ik met de auto bij werk! Dit wel na een dagje werken aan mijn nieuwe autootje.

Maandag nog heb ik (samen met mijn ouders) gekeken naar een verzekering en zodra ik de auto kocht kon ik hun opbellen en zou die meteen verzekerd zijn, Super handig! Naast de verzekering heb je natuurlijk ook nog de kenteken papieren nodig, anders mag je niet rijden. Gelukkig kon de verkoper van mijn auto deze op mijn naam zetten, dat scheelde weer een ritje naar het postkantoor!

En dan heb je een auto, verzekering, kentekenbewijs… Toch heb je ook nog een boel accessoires nodig! Zo kocht ik bij de Action bijna het hele assortiment voor de auto, oeps! Dit ging van een veiligheidshamer tot motorolie tot ruitenwissenvloeistof tot een zeem voor de ramen. Het enige wat ik niet mee nam maar nog wel graag wil is de dashcam!

Na alle inkopen was het tijd om de auto mijn eigen te maken, dus inrichten en even afspoelen. Tja helemaal wassen en poetsen had ik nog niet heel veel zin in. Dit moet nog steeds gebeuren! En ja dan heb je een auto en kun je gaan rijden… Zelf moet ik nog best wel wennen aan het schakelen in deze auto. Ik wil dus bij de stoplichten de motor nog wel eens laten afslaan, alhoewel het is me nu al 2 dagen gelukt zonder afslaan!

Wat vinden jullie de mooiste beginners auto? Of heb jij ook pas een autootje gekocht? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *