Kleding en zelfvertrouwen

Iedereen heeft er minimaal 1, een favoriete kledingstuk! Waarschijnlijk wel meer zelfs. Vandaag schrijf ik over mijn favoriete en minst favoriete kledingstukken. Natuurlijk niet alleen dit maar ook wat voor invloed deze kledingstukken hebben op mijn zelfvertrouwen, een vrij persoonlijk artikeltje dus. Laten we beginnen…

‘’Het gele gestreepte jurkje’’

Zo wat ben ik verliefd op dit jurkje! Speciaal voor een familie etentje had ik deze gekocht bij de Wibra, voor een 9 euro (koopje!). Samen met corrigerend ondergoed stond ik in de Wibra te twijfelen: ‘’moet ik dit wel kopen?’’, ‘’Staat dit mij wel?’’. Mijn zus spoorde me zeker aan dus heb ik het jurkje met het ondergoed gekocht. Daar stond ik dan voor de spiegel, in jurk. Ik voelde me slank en perfect! Dit jurkje geeft mij zoveel zelfvertrouwen, wat ik niet verwachte…

‘’Een blauwe skinny spijkerbroek’’

Een kledingstuk wat eigenlijk iedereen wel heeft en draagt! Ja, ik ook duuuh. Toch ben ik steeds meer aan het opletten met het kopen van een spijkerbroek. In de laatste jaren ben ik dan ook een paar maten omhoog gegaan kwa kleding maar, dit mag de pret niet drukken! Een skinny spijkerbroek valt zeker bij mijn ‘’geeft zelfvertrouwen’’ lijstje! Deze broeken zijn gewoon geweldig!

‘’Die ene wijde sweater’’

Veel mensen vinden dit een heerlijk kledingstuk, en eerlijk op mijn vrije dag vindt ik het ook zeker lekker. Een sweater geeft mij een veilig gevoel, lekker warm en erg comfortabel. Toch voel ik mij in een sweater zeker niet zelfverzekerd. Het klink raar, maar ik voel me er nogal ‘’opgesloten’’ in.

‘’Het lange grijze vest’’

Dit vest kocht ik samen met mijn oma bij de H&M. Een super fijn, dun en lang vest. Handig voor de wisselende temperaturen op 1 dag. Met een zwart T-shirt een geweldige combinatie. Dit vest geeft mij een erg comfi gevoel, en laat me toch op een drukke schooldag een beetje ontspannen. Owja, het doet me ook wel een beetje denken aan mijn kindertijd. Toen je met een cape door het huis heen rende zeg maar!

‘’De sterretjes broek’’

Mijn sterretjes pyama broek, ow wat ben ik dol op dat ding. Het geeft zo een rust om deze aan te hebben. Deze broek geeft me zeker geen zelfvertrouwen want ja… een slobber broek, laat je er niet op je best uit zien. Toch heb ik het idee dat deze broek laat zien wie ik ben! Want ja: ‘’we are all made of stars’’!

‘’Dat witte blouseje’’

Deze draag ik eigenlijk best vaak… Waarom? Tja, het geeft me deels een goed gevoel. Toch twijfel ik ook altijd over dit blouseje… Waarom? Nou, ik heb dus dat het blouseje goed zit behalve bij… je raad het al mijn borsten. Hier zit hij veel te strak, maar koop je een maat groter lijkt het alsof je hem wel erg groot hebt gekocht. Dit blouseje is voor mij dus zeker geen plus in zelfvertrouwen maar ook geen min… klinkt raar, ik weet het!

Bij welk kledingstuk voel jij je het lekkerste? Of juist het slechts? Laat het weten in een reactie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *