Topacademie: Masterclass 7

Masterclass 7 kunnen we eigenlijk niet echt een masterclass te noemen maar meer een bijeenkomst. We hadden namelijk een netwerkborrel, hier kwamen wij met alle studenten en mensen uit het bedrijfsleven samen om een netwerk op bouwen. Voorde masterclass begon kregen we 2 verhalen te horen 1 van de directeur van het Drenthe College hier had ik al is mee geluched maar, ik heb niet het idee dat hij mij nog herkende. Benieuwd naar de verhalen? Lees dan snel verder!

Beide verhalen gingen eigenlijk over dat je niet hoeft te leren voor wat je later doet. Je kan nog zo goed zijn in je vak en toch heel ergens anders terecht komen. Zo is de directeur begonnen met een opleiding binnen het verkeer en vervolgens gaan werken binnen het vervoer en nu? Nu werkt hij op een MBO school!

Bij deze verhalen hoort natuurlijk een groot netwerk. En als jongere moet je nog leren hoe je deze het beste kan opbouwen, zelf vind ik dit wel een lastig onderdeel… Naar een borrel gaan en praten met vreemden is misschien niet zo voor mij weggelegd terwijl ik met presenteren dit helemaal niet heb. Misschien ligt het aan de grote van de groepen. Naja na dat we 2 prachtige presentaties hebben mogen horen hebben we heerlijk gegeten.

Na het eten was het dan zover, wij moesten maar gaan netwerken en dit ging in een caroussel… ja hierbij moest ik ook meteen aan de basisschool denken, maar oke. Nadat we groepjes hadden gemaakt konden we gaan praten met verschillende personen en eigenlijk heb ik mijn visite kaartje maar aan 1 van deze personen gegeven. Hier ben ik best wel trots op aangezien iedereen zijn visite kaartje eigenlijk aan iedereen gaf.

Ik heb mijne aan deze meneer gegeven omdat, ik het idee had dat ik met hem echt even goed kon praten en niet gewoon aan het luisteren was naar een verkooppraatje van een beroep. Na het rondjes draaien en met mensen praten was de avond ook al weer voorbij…

Ben jij wel is naar een netwerkborrel geweest? Zo ja, laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *