MBO Topacademie: Masterclass 4

Oke, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik heb namelijk geen idee wat ik moet schrijven over deze masterclass. Maar, laten we het gewoon proberen! Masterclass 5 was de eerste masterclass van Peer to Peer training. Nu had ik geen flauw benul wat dit inhield, voor de training kregen wij de opdracht om 2 filmpjes te zoeken die jou inspireerden. Wat ik geleerd heb is dat peer to peer iets te maken heeft met inspiratie.

Oke we begonnen dus rond 16:00 op de locatie, gezellig in een kring. Hier werden 2 peer educater voorgesteld en kregen wij een beetje te horen wat peer to peer training inhoud. Voor mij werd het niet duidelijker dan wat ik al dacht, het heeft iets te maken met inspiratie en anderen inspireren. Na deze korte uitleg werd de groep verdeeld in 2 groepen, 1 groep voor elke peer educater.

In deze groepen hebben we een korte voorstel ronde gedaan, binnen mijn groep deden wij dit zeker op een leuke manier. Wij moesten ons voorstellen doormiddel van 3 vragen te beantwoorden: Wie ben je?, Wat is je favoriete eten? En Wat wil je ooit nog is leren?. Super leuke vragen en voor de lezers: ‘’Ik ben Anouk, mijn favoriete eten is nasi en ik wil ooit leren gitaar spelen.’’.

Na dit voorstelrondje hebben we een paar stellingen behandeld. Deze stellingen hadden allemaal te maken met excellentie en hoe jij daarin staat. Ik vond dit zeker een interessant deel omdat, wij zo toch meer aan de praat raakten met een aantal mede studenten. Na de stellingen was het tijd voor: PIZZAAAA! Ja, deze masterclass hebben we heerlijke pizza gegeten.

Na de pizza en een korte pauze zijn we verder gegaan met een inspiratie les die werd gehouden door 2 studenten uit Emmen. Deze les was zeker erg leuk om aan mee te doen. Wel heb ik eigenlijk geen flauw idee wat ik deze masterclass nu heb geleerd. Ik weet nu dat ik een inspiratie les moet gaan geven, maar hoe en wat… Hopelijk geeft masterclass 5 hier meer informatie over!

Wat inspireert jouw? Laat het weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *