MBO Topacademie: Masterclass 3

Na een vakantie en een week rust mochten we weer een super leuke masterclass volgen. Rond 15:00 zijn we met de auto uit Assen vertrokken richting Dalen, hier gingen we na een top locatie namelijk…… PLOPSA! Om 16:00 was er een rondleiding door het park en achter de schermen. Natuurlijk hebben we ook even de achtbaan uitgeprobeerd, deze was super hoor :p.

Om 17:00 begon het dan echt, we begonnen met een presentatie over Plopsa indoor Coevorden, hierin werd veel verteld over de verschillende parken. Ook werd ook verteld over verschillende communicatie doelgroepen en middelen, super interessant voor mijn opleiding. Na deze masterclass hebben we heerlijk patat met een cheeseburger gegeten, en ja we konden nog even snel van de glijbaan. En dan vergeet ik bijna het foto moment, natuurlijk heb ik nog een fantastische foto met kabouter plop!

Vervolgens kregen we de masterclass ‘’authentiek presenteren’’. 2 super leuke en vlotte vrouwen gaven ons deze workshop. Na een kort stukje theorie en het opwarmen van ons lichaam en onze stem werden we verdeeld in 2 groepen. In deze groepen ging je je pitch houden. Zelf had ik gekozen voor een persoonlijke pitch, dit was overigens de meest voorkomende soort pitch. Mijn pitch ging over pesten en vooral over de periode dat ik gepest ben, hieronder kun je een stukje van het einde van mijn pitch lezen:

‘’Na het afronden van mijn VMBO KB Handel en Administratie heb ik uiteindelijk gekozen voor de opleiding Marketing en communicatie. Hier heb ik een totaal nieuwe stap gemaakt. Als ik kijk naar wie ik in de 3de klas was, en wie ik nu ben in het 3de jaar van mijn opleiding. Mijn comfort zone is gegroeid, ik spreek makkelijker voor groepen en het belangrijkste ik heb het weer naar mijn zin op school. Zelfs zo erg, dat ik hierna nog een MBO 4 opleiding ga volgen. Ik wil hier niet staan als een slachtoffer van pesterijen, want uiteindelijk bepaal jezelf wie je bent en wat je doet.’’

Na alle pitches hebben we een smoelenboek gekregen en gezamenlijk afgesloten. Dit was zeker een super interessante en leerzame workshop! Als ik de kans weer zou krijgen zou ik hem zo weer volgen.

Heb jij wel eens een persoonlijke pitch gehouden? Zo ja waarover? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *