Top academie: Masterclass 2

Eindelijk was het weer zo ver! Na 2 weken was het tijd voor Masterclass 2, Na een boel geregel met auto’s vertrokken we rond 15:30 richting Meppel. Na 3 kwartier rijden en zoek werk in Meppel zelf stonden we dan eindelijk op de parkeerplaats. Hier van was het nog maar een paar minuutjes lopen naar het Service center van het Drenthe College. Natuurlijk waren we hier veel te vroeg, dus we konden eerst nog rustig even een kopje thee drinken.

Om 17:00 begonnen we met de eerste spreekster: Anne-Wil Lucas! Tot september 2016 zat zij ook in de 2de kamer bij de VVD, hier hield zij zich bezig met het (MBO) onderwijs en de automatisering. Zij vertelde heel kort en bondig over de 4de industriële evolutie. Voor ons hield dit eigenlijk de robotisering in. Het mooie aan haar verhaal vond ik dat ze heel erg vertelde uit haar eigen mening en perspectief. Ze vertelde ons niet hoe het ging worden maar, hoe zij dacht dat het ging worden. Tja niemand weet uiteindelijk wat er precies gaat veranderen en wat niet.

Na het eten wat dit keer echt heerlijk was. Kregen we nog een spreker namelijk: Tom van den Brink! Hij komt toevallig ook uit de politiek en heeft jarenlang de marketing en PR van de CJDA (jongerenpartij van het CDA) geregeld. Nu geeft hij trainingen aan scholieren over de arbeidsmarkt van morgen. Tijdens deze trainingen maakt hij SWOT-analyses met de leerlingen/studenten. Deze hebben wij dus ook gemaakt!

In een SWOT-analyse breng je je sterke en zwakke punten in kaart. Ook kijk je naar je omgeving om kansen en bedreigingen te vinden. Samen hebben we meerdere van deze analyses ingevuld. Zelf vond ik dit helaas een iets saaier deel dan het eerste deel. binnen mijn opleiding wordt ik natuurlijk ook al 3 jaar wordt vol gegooid met deze SWOT-analyses. Ook begon ik mij op het laatste best wel te irriteren aan deze jongeman, hij kon namelijk geen moment stil staan.

Al met al was deze masterclass zeker geslaagd, ik heb dan misschien niet heel veel geleerd over een SWOT-analyse maarja. Wel heb ik nog een aantal van mijn mede top academie studenten leren kennen en het hier ook zeker gezellig mee gehad!

Hebben jullie wel eens een SWOT-analyse gemaakt? Over jezelf of over een bedrijf? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *